Concept

La nage en eau libre ou « Open water » est la pratique de la natation en rivière, en mer ou, en ce qui nous concerne, en lac. Notre épreuve qui se déroulera au lac de Robertville vous proposera de nager sur différentes distances allant de 1 km à 5 km en équipe ou en relais.

Het meer van Robertville is een uitzonderlijk kader. Wiens droom is het niet om in zo'n omgeving te mogen zwemmen? Eenzelfde landschap kan verschillende uitzichten bieden in functie van de kleur van het water, de zon, de mist, de regen... Al deze schakeringen geven een uniek karakter aan elke oversteek. Er zal geen plaats zijn voor verveling!

In de natuur moet je je kunnen aanpassen en rekening houden met verschillende variabelen:
- de weersomstandigheden : wind, deining, regen, enz.;
- de eventuele stromen;
- de temperatuur van het water;
- de verschillende geografische kenmerken van de locatie.

Om ondanks deze veranderlijke elementen recht te zwemmen in open water, moet je je kunnen oriënteren. In het zwembad zwem je in een baan. In een meer kan je je oriënteren door een zo hoog mogelijk visueel element te vinden als oriëntatiepunt. Op deze manier, wanneer je het hoofd buiten water haalt om te ademen, vind je meteen je doelpunt. Deze manier van ademhalen is eigen aan openwaterzwemmen. Oefenen is belangrijk om gemakkelijker je weg te vinden met een horizonlijn.

In tegenstelling tot zwembadsessies, laat je tijdsdoel hier maar best vallen! De veranderende natuurelementen hebben een impact op de zwemsnelheid en de oversteektijd. Dit betekent minder druk en meer plezier.

EcoRaceEvent biedt je een nieuwe ervaring vol sterke emoties om alleen van te genieten of om met je team te delen.

Het is verboden om afval achter te laten. De organisatie is zeer strikt met dit verbod. Een persoon of team die iets op de grond gooit, wordt gediskwalificeerd. Er zullen verschillende middelen worden aangewend om deze race zo ecologisch mogelijk te maken, met een minimale impact of zelfs geen impact op de natuur.

Onze kernwaarden:

Solidariteit: tussen teamleden maar ook tussen teams

Respect: voor jezelf, anderen en het milieu

Samenwerking: tussen teamleden en tussen teams

Verantwoordelijkheid: zelf-arbitrage door de deelnemers